Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: -Al-Qaida-leder arrestert

Det hvite hus er sikre på at de har tatt Riduan bin Isomuddin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den arresterte er identifisert som Riduan bin Isomuddin, men er bedre kjent under navnet Hambali. Han er mistenkt for å ha vært hovedmannen bak bombeaksjonene på Bali.

36-åringen er også etterlyst for en rekke andre aksjoner i Indonesia, Malaysia, Singapore og på Filippinene.

- Arrestasjonen er en viktig seier i den globale krigen mot terrorisme og et betydelig slag mot fienden, sier pressetalsmann Scott McClellan i Det hvite hus.

Det er ikke kjent hvor mannen ble arrestert. En annen amerikansk talsmann betegnet Hambali som en av verdens farligste terrorister.

Hambali blir knyttet både til bombeaksjonene på Bali og til aksjonen mot Marriott-hotellet i Jakarta nylig, og han skal ha hatt nær kontakt med Khalid Sheikh Mohammed som regnes som en av Osama bin Ladens nærmeste medarbeidere.

President George W. Bush sa i en kommentar til arrestasjonen at nesten to tredeler av de mest kjente al-Qaida-lederne nå enten er blitt drept eller tatt til fange.

- De siste dagene har vi pågrepet en viktig terrorist, sa Bush da han talte til en gruppe hjemvendte soldater fra krigen i Irak på en base i California.

- Han er en velkjent drapsmann. Hambali var en av verdens giftigste terrorister og er mistenkt for å ha planlagt store terroraksjoner. Han er ikke lenger noe problem for de av oss som elsker friheten, sa Bush.

(NTB)