USA- Norge- USA for to timer kanefart

Et ektepar i 60-års-alderen reiste fra Pennsylvania til Biri for to timers kanefart. Etterpå reiste de rett hjem til Amerika. Ekteparet fra USA skulle feire 35 års bryllupsdag. Herren ville overraske sin fru - og tok henne med til Krageberg Gård på Biri for å kjøre kanefart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er bonde og det er ikke mye jeg kan av språk, men jeg spurte om de var kalde og hun svarte: «He keeps me warm,» sier Ola Krageberg som hadde med seg amerikanerne på kanefart, til Dagbladet.

Tirsdag ettermiddag ankom amerikanerne - og noen timer seinere var de på vei hjem.

Tilbudet om kanefart på Krageberg Gård hadde ekteparet fra USA funnet på Internett. En egen side forteller interesserte om garden på Biri og tilbud om overnatting, kanefart og andre aktiviteter.

Gløgg

- De kom en time tidligere enn de skulle. «Did'nt like Lillehammer,» fortalte de, sier Ola Krageberg.

Han gjorde klart for kanefart og tok med seg både gløgg og pølser som var bestilt til turen.

- Vi kjørte en drøy halvtime i dagslys før mørket kom. Etter hvert ble det fakkellys som blafret og dombjelleklang. Vi kjørte en god stund i skogsløyper og inn i et elvejuv som finnes i nærheten, forteller Ola Krageberg.
- I juvet stoppet vi et par steder for å høre på elvesuset - og de fikk hørt perleugla.

Pølse på spidd

Det var også lagt inn stopp for bespisning.

- De har jo hot dogs, men jeg måtte lære dem å stikke pølsa inn på spiddet, sier Ola Krageberg - som også serverte bestilt gløgg.

Sjøl om Ola ikke skjønte så mye av hva som ble sagt, så fikk han i alle fall med seg at paret var fornøyd med turen.

- Jeg fikk en skikkelig blaut smask på kinnet av frua, sier Ola Krageberg.
- Han skulle overraske kona si, og det gjorde'n, oppsummerer bonden fra Biri.

Rett hjem

Halv ni om kvelden reiste amerikanerne til Gjøvik med drosje. 21.20 reiste de med tog til Oslo og videre til flyet som tok dem hjem til Philadelphia på østkysten av USA.

Eva og Ola Krageberg driver til daglig med sauer og høner på Krageberg Gård. I tillegg driver ekteparet gardsturisme på tredje sesongen. Det siste halvannet året har de hatt en egen website - som har skaffet dem kunder først og fremst fra Amerika, men også fra Europa.

Kanefart som det amerikanske ekteparet koste seg med koster 150 kroner pr. person for en times tur.
Det er også mulighet for overnatting, ridning, kirsebærplukking i sesongen - eller julefeiring med julegrøt og tur til skogs for å hogge eget juletre.