Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

USA: 12-åring i respirator

Tolv år gamle Emma «kjemper for livet».

USA: En 12 år gammel jente er lagt i respirator på sykehus i Atlanta i USA etter å ha fått påvist Covid-19. Foto: Illustrasjon/Shutterstock
USA: En 12 år gammel jente er lagt i respirator på sykehus i Atlanta i USA etter å ha fått påvist Covid-19. Foto: Illustrasjon/Shutterstock Vis mer

En 12 år gammel jente «kjemper for livet» på sykehus i Atlanta, Georgia, etter å ha fått påvist Covid-19.

Det melder CNN.

Ifølge jentas fetter, Justin Anthony, har den unge jenta ingen kjente underliggende sykdommer.

I respirator

Anthony forteller at Emma ble diagnostisert med lungebetennelse søndag 15. mars, og at hun fredag kveld testet positivt for coronaviruset.

Lørdag, en dag etter at hun fikk bekreftet smitten, ble 12-åringen lagt i respirator. Hun skal per nå være stabil, forteller Anthony til CNN.

Han forteller også at Emma ikke har vært i utlandet, og at det er ukjent hvor hun har blitt smittet.

Sykehuset Children´s Healtcare og Atlanta-Scottish Rite Hospital, hvor Emma skal være innlagt, bekrefter til CNN at de har en pasient med påvist Covid-19 i isolasjon ved sykehuset, men at de av personvern ikke vil gi ytterligere kommentarer.

Andelen barn som har fått påvist coronaviruset har så langt vært lav. Folkehelseinstituttet mener det kan tyde på at barn får milde symptomer, eller at de blir mindre smittet. Heller ikke barn med kronisk sykdom, ser ut til å være spesielt utsatt for å bli alvorlig syk av coronaviruset.

Av 55 000 bekreftede tilfeller i Kina, var bare 2,4 prosent barn og få av dem var alvorlige syke.

SYK: Tara Jane Langston (39) delte denne video fra sykesenga, og fikk uventet respons. Video: Facebook / Tara Jane Langston Vis mer

Drastisk økning i antall smittede

Ifølge World of metres har USA nå 35 070 bekreftede smittetilfeller og 458 dødsfall som følge av Covid-19. Nye, oppdaterte tall ventes mandag ettermiddag.

En rekke guvernører og andre ledere i flere stater ba søndag om masker og annet verneutstyr i kampen mot virusutbruddet. Spesielt New York-ordfører Bill de Blasio gikk hardt ut mot president Trumps håndtering av coronapandemien.

Blant områdene som er hardest rammet av coronaviruset, er nettopp New York. Søndag opplyste guvernør Andrew Cuomo om mer enn 15 000 tilfeller av coronasmitte, ifølge CNBC. Dette er et høyere antall enn Sør-Korea og Frankrike, skriver NTB.

Hele Norges coronakart