VÅPENHVILE: Onsdag uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at våpenhvilen overholdes i nesten alle områder av Øst-Ukraina, med ett unntak. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Scanpix
VÅPENHVILE: Onsdag uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at våpenhvilen overholdes i nesten alle områder av Øst-Ukraina, med ett unntak. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB ScanpixVis mer

USA: 250 våpenhvilebrudd i Ukraina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttaler at våpenhvilen skal overholdes i alle områder av Øst-Ukraina. Nesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA hevder at russiskvennlige opprørere i Øst-Ukraina har brutt våpenhvilen 250 ganger siden den ble inngått natt til søndag.

 - USA fordømmer de pågående angrepene fra Russland-støttede separatister i og rundt Debaltseve, Mariupol og andre steder i Øst-Ukraina som bryter våpenhvilen og håner Minsk-avtalen, sier det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki.

Våpenhvilen er del av fredsplan som ble meklet fram i Minsk av Ukraina, Tyskland, Frankrike og Russland torsdag i forrige uke. Psaki mener Russland støtter opprørerne med våpen og utstyr, og ber om at Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) får slippe inn i Øst-Ukraina som observatører for å undersøke om våpenhvilen overholdes.

Onsdag uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at våpenhvilen overholdes i nesten alle områder av Øst-Ukraina, unntatt i byen Debaltseve. Det kom tirsdag meldinger om at russiskvennlige opprørere hadde inntatt den strategisk viktige byen. Dagen etter ble det meldt at Ukrainas regjeringsstyrker var i ferd med å forlate byen.

(NTB)