Ulovlig fest

USA: 5000 på ulovlig bilfest

Den ulovlige skogfesten resulterte i sju bilulykker og flere tyverier, ifølge lokale myndigheter.

BILFEST: En rekke biler og terrengkjøretøy var parkert i det amerikanske skogområdet. Noen av dem blokkerte veien, ifølge lokale myndigheter. Foto: U.S. Forest Service-Tonto National Forest
BILFEST: En rekke biler og terrengkjøretøy var parkert i det amerikanske skogområdet. Noen av dem blokkerte veien, ifølge lokale myndigheter. Foto: U.S. Forest Service-Tonto National Forest Vis mer
Publisert

Mer enn 5000 personer deltok lørdag på en ulovlig fest i Tonto National Forest i Arizona, USA. Det skriver blant andre CNN.

Samlingen ble stanset av det lokale kontoret til den føderale etaten U.S. Forest Service.

Ifølge nyhetsbyrået AP observerte de flere lovbrudd på området, deriblant ruskjøring, ulovlig blinkskyting, uansvarlig kjøring, brudd på fartsbestemmelser og ulovlig bruk av fyrverkeri.

Ved kveldens slutt hadde sju bilulykker blitt meldt til myndighetene, samt flere meldinger om tyveri av terrengkjøretøy, skriver nyhetsbyrået. En rekke parkerte kjøretøy skal også ha blokkert veien.

Én til sykehus

Gruppa manglet den formelle tillatelsen som er påkrevd for å avholde arrangementer med flere 75 deltakere på området, ifølge etaten.

Festdeltakerne skal også ha sperret av deler av hovedveien for å markere festområdet.

På grunn av sperringene og bilene måtte en person som ble skadd i en ATV-kollisjon fraktes til sykehus med helikopter, ifølge en uttalelse på etatens Facebook-side.

- Ikke vær en del av problemet. Rapporter disse ulovlige Facebook-arrangementene til våre kontorer, skriver etaten.

I GRØFTA: Bilder fra U.S. Forest Service viser konsekvensene av uvøren kjøring på festområdet. Foto: U.S. Forest Service-Tonto National Forest
I GRØFTA: Bilder fra U.S. Forest Service viser konsekvensene av uvøren kjøring på festområdet. Foto: U.S. Forest Service-Tonto National Forest Vis mer

- Forferdet

Daglig leder Scott Garlid Arizona Wildlife Federation sier til den lokale nyhetskanalen KPHO, gjengitt av CNN, at organisasjonen ikke er kategorisk imot offroad-kjøring.

STORE BØLGER: Kystverket frykter at skipet «Eemslift Hendika» skal drive på land i natt - og starter derfor statlig aksjon. Video: Kystvakten Vis mer

- Det er noe mange av Arizonas innbyggere liker å drive med. Men når man samler så mange mennesker på ett sted, er det til skade for andre mennesker som vil benytte seg av området, og selvfølgelige også dyrelivet, sier han.

Leder Sandy Bahr i Grand Canyon-avdelingen til miljøvernorganisasjonen Sierra Club er mindre forsonende. Hun sier hun er «forferdet» av etatens bilder fra stedet.

- At så mange mennesker driver med slike aktiviteter på ett område er superdestruktivt, sier hun til TV-kanalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer