Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: 90 prosent av Kobani er frigjort

Endelig sang, dans og glede i den strategisk viktige byen.

HARDT RAMMET BY: Det har foregått intense kamper i byen Kobani, nord i Syria. I dag kom beskjeden om at urdiske styrker har presset IS ut av byen. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Scanpix
HARDT RAMMET BY: Det har foregått intense kamper i byen Kobani, nord i Syria. I dag kom beskjeden om at urdiske styrker har presset IS ut av byen. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurdiske styrker har presset IS ut og kontrollerer nå 90 prosent av Ayn al-Arab, også kjent som Kobani, bekrefter USAs sentralkommando.

Tidligere mandag erklærte kurdiske krigere under ledelse av YPG-militsen seier over Den islamske staten i Ayn al-Arabi etter fire måneder med harde kamper og amerikansk bombing.

Det ville imidlertid ikke USAs forsvarsdepartement bekrefte, selv om kampflyene siden søndag har utført minst 17 luftangrep mot IS' stillinger rundt byen.

Men senere mandag bekreftet sentralkommandoen at de kurdiske styrkene har tatt kontroll over den kurdiske byen på grensa til Tyrkia og nå har makten i ni tideler av byen.

- Jeg kan se YPG-flagget over Kobani, og jeg hører lyden av jetfly over byen, sa den tyrkiske kurderen Tevfik Kanat, som skyndte seg til grensa etter å ha hørt nyheten.

Over telefon sa han at folk danset og sang, og at det var fyrverkeri, og at alle var veldig lettet.

(NTB)


FEIRET: Også i kurdisdominerte Diyarbakir i Sørøst-Tyrkia sto jubelen i taket, da det ble klart at IS er ute av Kobani. Foto: Sertac Kayar / Reuter/ NTB Scanpix
FEIRET: Også i kurdisdominerte Diyarbakir i Sørøst-Tyrkia sto jubelen i taket, da det ble klart at IS er ute av Kobani. Foto: Sertac Kayar / Reuter/ NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media