USA advarer om tørkekatastrofe i Afghanistan

USA varslet tirsdag om en kommende humanitær katastrofe i Afghanistan etter hvert som tørken i det krigsherjede landet biter seg stadig mer fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den humanitære situasjonen er svært alvorlig, sa Len Rogers fra det amerikanske bistandsdirektoratet USAID, kort etter at den amerikanske ambassaden i Pakistan kunngjorde at det blir sendt fly med nødhjelp til afghanske flyktninger både til Peshawar i Pakistan og Herat i Afghanistan.

USAID har planer om å sende 500 telt, ulltepper, plast og medisinsk hjelp fra Italia til de 600.000 afghanerne som har flyktet fra sine hjem i løpet av de mange årene med borgerkrig, og som lever i flyktningleirer i Afghanistan og Pakistan.

Pakistan kunngjorde også hjelpesendinger, samtidig med at en talsmann for Verdensbanken sa at situasjonen så ut til å kunne resultere i en sultkatastrofe.

De amerikanske tjenestemennene sa at tørken er hovedårsaken til den mulige sultkatastrofen, men at den ødelagte infrastrukturen i landet gjorde hjelp og bistand vanskelig.

De avviste at sanksjonene som FN innførte for å tvinge Taliban-regimet til å utlevere den ettersøkte terroristen Osama bin Laden, har forverret den humanitære situasjonen.

(NTB)