-HALVPARTEN: I en uttalelse i dag sier den amerikanske ambassadøren i Irak at koalisjonen som kjemper mot IS har drept halvparten av den militante islamistgruppas ledelse. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / Scanpix
-HALVPARTEN: I en uttalelse i dag sier den amerikanske ambassadøren i Irak at koalisjonen som kjemper mot IS har drept halvparten av den militante islamistgruppas ledelse. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / ScanpixVis mer

USA-ambassadør: - Vi har drept 6000 IS-soldater

Hevder halvparten av IS-ledelsen er blant de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Koalisjonen som kjemper mot den militante islamistgruppa Islamsk Stat (IS) har drept mer enn 6000 IS-soldater, og halvparten av ledelsen i IS være blant de drepte, skriver CNN.

Det er den amerikanske ambassadøren i Irak som tidligere i tidligere i dag kom med anslaget. Uttalelsen kom til Arabiya TV. Dette er første gang antall drepte IS-krigere har blitt offentliggjort.

Ambassadøren uttalte at krigen «har en ødeleggende effekt» på IS.

Amerikansk etterretning anslår at IS har en styrke på et sted mellom 9000 til 18 000 krigere, skriver CNN - men at de fortsatt har muligheter til å øke styrken opp mot 31 000 krigere, totalt.

Inntil nå har ikke Pentagon kommentert saken, ifølge CNN.

Admiral John Kirby sa tidligere i dag at USA ikke er opptatt av å telle drepte, og at det vil være feil av dem å foreta en slik opptelling.