USA-ambassadør nektes å stille i Kongressen

Kongressen har bedt USAs ambassadør i EU, Gordon Sondland, om å stille til høring. Nå setter amerikansk UD foten ned.

KENGURUDOMSTOL: President Donald Trum var raskt ute og forsvarte amerikansk UDs beslutning, og skriver samtidig at Sondland ville endt opp med å vitne foran en kengurudomstol. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
KENGURUDOMSTOL: President Donald Trum var raskt ute og forsvarte amerikansk UDs beslutning, og skriver samtidig at Sondland ville endt opp med å vitne foran en kengurudomstol. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gordon Sondland er en av flere tjenestemenn som Representantenes hus har innkalt til høring i Kongressen, som et ledd i Demokratenes forsøk på å stille president Donald Trump for riksrett. Men bare en time før høringen, kom kontrabeskjeden for diplomaten - Trump-administrasjonen nekter ham nå å stille.

Demokratene har respondert med å kalle utviklingen en hindring, og truer nå med stevning av Sondlands vitneforklaring.

- Sondland er dypt skuffet over at han ikke får vitne i dag. Han reiste til Washington fra Brussel for å forberede seg, og for å være tilgjengelig for komiteens spørsmål, sier ambassadørens advokat, Robert Luskin, ifølge Washington Post.

Kontakten med Ukraina

Bakgrunnen for den planlagte høringen, er blant annet et utdrag av president Donald Trumps samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli. En utskrift av samtalen har vist at Trump ba presidenten om å undersøke Joe Biden.

Han inviterer også Zelenskyj til å samarbeide med USAs justisminister. Samtalen eskalerte seinere med et varsel fra en etterretningskilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer