Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA anerkjenner homofile ekteskap i Utah

Obama-administrasjonen vil anerkjenne homofile ekteskap som er inngått i delstaten Utah selv om delstatsmyndighetene ikke vil gjøre det.

STØTTEMARKERING:  De to brødrene Riley (til venstre) og Casey Hackford-Peer holder en tale under en demonstrasjon til støtte for homofilt ekteskap i Utah fredag. Guttenes mødre, Kim og Ruth, giftet seg 20. desember i fjor. Foto: REUTERS/Sallie Dean Shatz
STØTTEMARKERING: De to brødrene Riley (til venstre) og Casey Hackford-Peer holder en tale under en demonstrasjon til støtte for homofilt ekteskap i Utah fredag. Guttenes mødre, Kim og Ruth, giftet seg 20. desember i fjor. Foto: REUTERS/Sallie Dean Shatz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet tok beslutningen etter at Utahs konservative guvernør Gary Herbert gjorde det klart at han ikke vil anerkjenne 1.400 ekteskap som ble inngått i staten etter at en dommer åpnet for praksisen 20. desember.

Justisminister Eric Holden sa fredag at ekteskapene vil bli ansett som lovlige av USAs sentralmyndigheter, og at de 1.400 parene vil nyte godt av alle føderale privilegier som ekteskap i USA har.

Utah, en konservativ stat med mange mormoner, ble en kort stund den 18. delstaten til å anerkjenne likekjønnede ekteskap.

Det skjedde da en lokal dommer i desember avgjorde at en folkeavstemning som fastslo at ekteskap bare kan inngås mellom mann og kvinne, var i strid med grunnloven.

På anmodning fra Utahs myndigheter suspenderte imidlertid USAs høyesterett mandag dommerens kjennelse mens den ankes til en høyere rettsinstans.

(NTB)