USA angrep mål i Sudan og Afghanistan

WASHINGTON (NTB): USA angrep i kveld påståtte geriljabaser i Afghanistan og en kjemisk fabrikk i Sudans hovedstad Khartoum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

President Bill Clinton avbrøt ferien sin og erklærte at basene trente terrorister i nettverket til den saudarabiske mangemillionæren Osama bin Laden, som mistenkes for å stå bak bombeaksjonene mot USAs ambassader i Kenya og Tanzania for to uker siden.

  Taliban-regimet i Afghanistan opplyste senere at bin Laden var i god behold etter angrepene. En talsmann for regimet opplyste at angrepene ble rettet mot Khost og Jalalabad i den østlige delen av landet.

  Angrepene fant ifølge forsvarsminister William Cohen sted samtidig (kl 19.30 norsk tid), men han ville ikke opplyse hva slags styrker som ble brukt. Cohen antydet at det var av hensyn til sikkerheten til styrker som fortsatt kunne befinne seg i områdene.

Treningsleir

Forsvarssjef Henry Shelton opplyste på en pressekonferanse i Pentagon at bin Ladens leire i Afghanistan besto av seks avdelinger, der rekrutter fikk våpentrening og ideologisk opplæring. Cohen mente mange hundre, kanskje flere tusen terrorister er utdannet der, og sa at angrepet hadde vært forberedt i flere dager.

  Fabrikken i Khartoum ble drevet av regjeringen og produserte komponenter til kjemsike våpen, ifølge amerikanerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer