USA angrep moské i Falluja

40 irakiske motstandsfolk kan ha blitt drept da amerikanske styrker bombet en moské i byen Falluja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er den amerikanske oberstløytnanten Brennan Byrne som melder dette.

- Vi ønsket å drepe folkene inne i bygningen, sa Brennan Byrne.

Det var i den urolige byen Falluja at fire sivile amerikanere ble drept, og likene skjendet på det groveste, i forrige uke. USA lovet hevn da de groteske bildene ble kjent.

Det er ventet at angrepet vil skjerpe motstanden mot okkupasjonsstyrkene. Allerede før flyangrepet onsdag fordømte både sjiamuslimske og sunnimuslimske irakiske ledere i Irak de siste amerikanske angrepene.

USA truet samtidig med å ødelegge militsen til den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr.

- I de sentrale og sørlige delene av Irak gjennomfører koalisjonen og de irakiske sikkerhetsstyrkene operasjoner for å ødelegge Mehdi-hæren, sa brigadegeneral Mark Kimmitt på en pressekonferanse.

Den sjiamuslimske Mehdi-militsen er imidlertid bare en av mange væpnede grupper som det siste døgnet har vært innblandet i kamper med amerikanske og andre okkupasjonsenheter i Irak.

Etter at 12 amerikanere og 48 irakere ble drept i Fajulla og nabobyen Ramadi natt til onsdag, er det meldt om nye sammenstøt i en rekke andre irakiske byer.

Amerikanske stridsvogner trengte onsdag inn i sentrum av Falluja der de 300.000 sunnimuslimske innbyggerne har vært omringet i tre dager. Kort tid etter at de amerikanske soldatene inntok sentrum av Falluja, ble en av moskeene i byen bombet fra lufta.

I Kirkuk i Nord-Irak ble åtte irakere drept i et sammenstøt onsdag mellom amerikanske soldater og væpnede demonstranter.

(NTB)

I FALLUJA: Amerikanske soldater på vei inn i den urolige byen.
UROLIG BY: Mobben jublet da de utbrente restene etter døde amerikanere ble hengt opp i en brokonstruksjon i Falluja i forrige uke. Bildene sjokkerte en hel verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer