USA angrep moské i Falluja

40 irakiske motstandsfolk kan ha blitt drept da amerikanske styrker bombet en moské i byen Falluja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er den amerikanske oberstløytnanten Brennan Byrne som melder dette.

- Vi ønsket å drepe folkene inne i bygningen, sa Brennan Byrne.

Det var i den urolige byen Falluja at fire sivile amerikanere ble drept, og likene skjendet på det groveste, i forrige uke. USA lovet hevn da de groteske bildene ble kjent.

Det er ventet at angrepet vil skjerpe motstanden mot okkupasjonsstyrkene. Allerede før flyangrepet onsdag fordømte både sjiamuslimske og sunnimuslimske irakiske ledere i Irak de siste amerikanske angrepene.

USA truet samtidig med å ødelegge militsen til den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr.

- I de sentrale og sørlige delene av Irak gjennomfører koalisjonen og de irakiske sikkerhetsstyrkene operasjoner for å ødelegge Mehdi-hæren, sa brigadegeneral Mark Kimmitt på en pressekonferanse.

Den sjiamuslimske Mehdi-militsen er imidlertid bare en av mange væpnede grupper som det siste døgnet har vært innblandet i kamper med amerikanske og andre okkupasjonsenheter i Irak.

Etter at 12 amerikanere og 48 irakere ble drept i Fajulla og nabobyen Ramadi natt til onsdag, er det meldt om nye sammenstøt i en rekke andre irakiske byer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer