USA angriper IS i Irak

- En ny og mer intens angrepsfase har startet, skriver NBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske militæret har nå gjennomført et luftangrep mot IS nær Bagdad i det som offisiellt blir beskrevet som begynnelsen på en mer intensivert handlingsplan mot terrorgruppa, melder NBC News.

De amerikanske flyene angrep IS for å støtte de irakiske sikkerhetsstyrkene i området sør i Bagdad, skriver NBC.

Aldri førUSA innledet i forrige måned operasjoner mot IS, men amerikanske fly har ikke tidligere vært i aksjon mot stillingene til de militante islamistene i områdene rundt Bagdad, sør i Irak, opplyser USAs sentralkommando.

USA opplyser at det dreier seg om ett angrep på IS ved Bagdad og ett mot IS-krigere ved Sinjarfjellet i Nord-Irak søndag og mandag.

I angrepene ble seks kjøretøyer ødelagt ved Sinjar, og en IS-stilling som skjøt mot irakiske styrker ved Bagdad, ble truffet.

Brutal framrykking USA startet bombingen av IS-stillinger i Nord-Irak etter at de militante islamistene bare på få dager rykket fram og tok kontroll over store deler av det nordlige Irak uten at den irakiske regjeringen kunne hindre det.

Under framrykkingen ble hundrevis av mennesker, blant dem soldater, halshogd, mens kristne, yezidier og sjiamuslimer ble tvunget til å konvertere til ekstremistenes versjon av sunniislam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer