USA åpner grensen for irakere

Vil ta imot 12 000 flyktninger det neste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er blitt kraftig kritisert for ikke å ta imot flere irakiske flyktninger. Nå planlegger Bush-administrasjonen å la 12.000 irakere få opphold de neste 12 månedene.

Frem til midten av september hadde USA kun tatt imot 900 irakiske flyktninger, langt under det tidligere målet på 7.000 personer.

- Våre planer for regnskapsåret 2008 inkluderer å ta imot 12.000 irakiske flyktninger, sier en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP.

Opplysningene kommer kort tid etter at president Bush kunngjorde at USA kommer til å ta imot maksimum 80.000 flyktninger de neste tolv månedene.

19. september ble det utpekt en spesialkoordinator som skal jobbe med å minske de byråkratiske hindringene som har hindret at ikke flere irakere har fått opphold.

(NTB)

OFRE FOR VOLDEN: Irakiske kvinner og barn i kø i Bagdad for å få utlevert blant annet mat. Maten utleveres til ofre for den sekteriske volden i Irak. USA sier nå de skal ta imot 12000 iraksike flyktninger det neste året. Foto: SCANPIX/AP/Hadi Mizban
OFRE FOR VOLDEN: Irakiske kvinner og barn i kø i Bagdad for å få utlevert blant annet mat. Maten utleveres til ofre for den sekteriske volden i Irak. USA sier nå de skal ta imot 12000 iraksike flyktninger det neste året. Foto: SCANPIX/AP/Hadi Mizban Vis mer