USA avlyser reise til Midtøsten

Jerusalem: USAs spesialutsending Dennis Ross har avlyst sin reise til Midtøsten, opplyste en palestinsk tjenestemann i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sa at president Bill Clinton og Yasser Arafat hadde snakket sammen på telefon i løpet av natten. De var enige om å fortsette konsultasjonene, men også at Ross' reise skulle avlyses.

Clinton er i gang med sitt siste forsøk på å få til fred i Midtøsten før han går av 20. januar. Men forventningene er senket siden ingen av partene synes klare for de nødvendige kompromisser. Mye tyder på at det han vil prøve å få til, er et dokument som skisserer hvor langt partene var kommet, som han kan overlate til etterfølgeren George W. Bush.

Israel har godtatt fredsplanen som Clinton la fram for noen uker siden, men palestinerne avviste den fordi den ikke oppfylte enkelte krav, særlig om flyktningenes rett til å reise hjem.

Clinton snakket med Israels statsminister Ehud Barak tirsdag, og han ønsket også å drøfte møtet mellom Israel, palestinerne og CIA-direktør George Tenet med Arafat.

Utenriksminister Shlomo Ben-Ami ba om et møte med USAs utenriksminister Madeleine Albright i Paris senere denne uka, men det er ingen planer om at hun skal besøke Midtøsten.

(NTB)

<B>AVLYST:</B> Spesialutsending Dennis Ross reiser ikke til Midtøsten likevel.