USA: Avtale om ulovlige innvandrere i boks

Triumf for Edward Kennedy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det hvite hus og Senatet er blitt enige om et lovforslag som kan gi oppholdstillatelse til mange av de tolv millioner innvandrerne i USA.

Avtalen ble kunngjort av demokratenes forhandlingsleder i saken, senator Edward Kennedy, melder BBC.

- Dette er den beste sjansen vi har til å sikre våre grenser og å bringe millioner av mennesker ut av skyggene og inn i USAs solskinn, sier senator Kennedy.

Forslaget må godkjennes av begge kamrene i Kongressen før det undertegnes av president George W. Bush. - Sikkert og rettferdig Ifølge Bush sikrer forslaget et system som er «sikkert, produktivt og rettferdig».

For å få det såkalte Z-visumet, som kan gi dem oppholdstillatelse, må de ulovlige innvandrerne først betale visumomkostninger pluss en bot på rundt 30 000 kroner. Så må de reise tilbake til hjemlandet sitt. Men innvandrerne som får Z-visumet, må vente mellom 8 og 13 år på en avgjørelse om permanent oppholdstillatelse.

En annen viktig del av lovforslaget er etableringen av et poengsystem der utdanning, språk og jobbferdigheter tillegges større vekt en familieforbindelser ved tildelingen av arbeidstillatelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer