USA avviser at spionfly har styrtet i Sør-Korea

Talsmenn for USAs militære styrker i Sør-Korea sier opplysningene om at et amerikansk spionfly av typen U-2 har styrtet i Sør-Korea, er feilaktige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sørkoreanske medier meldte fredag at et amerikansk spionfly hadde styrtet like sør for den sørkoreanske hovedstaden Seoul, og at det ble antatt at mannskapet hadde omkommet i ulykken.

Men flere talsmenn for USAs militære styrker i Sør-Korea benektet fredag opplysningene i de sørkoreanske mediene.

Feiltolket

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap var kjapt ute med nyheten, og byrået sier episoden begynte med at en anonym innringer fortalte at «noe hadde styrtet» nær landsbyen han ringte fra.

En sørkoreansk militærtjenestemann som Yonhap deretter tok kontakt med skal ha feiltolket opplysninger han fikk fra en amerikansk militærtjenestemann, som benektet at et fly hadde styrtet.

- Da jeg snakket med en tjenestemann fra det amerikanske luftforsvaret, feiltolket jeg det han fortalte meg på engelsk, og jeg ga pressekorpset gal informasjon, sier den ikke navngitte, sørkoreanske tjenestemannen, ifølge Yonhap.

37.000 soldater

Et amerikansk spionfly av typen U-2 styrtet i januar i fjor i et avsidesliggende område sør for Seoul. Piloten kom uskadd fra ulykken, men tre mennesker på bakken ble skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer