USA benekter konspirasjon mot Hugo Chavez

TV-stasjon hevder amerikansk tjenestemann var i møter med militære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske ambassaden i Colombia sier de ikke har noe kjennskap til de påståtte konspirasjonsmøtene mellom en amerikansk tjenestemann og militære fra Venezuela og Colombia.

- USA har ikke deltatt  i kupp eller sammensvergelse mot Venezuela, vi har ingen planer om det og vi var heller ikke klar over at det forelå noen sammensvergelse, sier en talsmann for den amerikanske ambassaden i Bogota, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det var fjernsynsstasjonen Telesur, som er støttet av president Hugo Chavez, som meldte etter helgen at en representant for den amerikanske administrasjonen for narkotikabekjempelse angivelig skal ha møtt en gruppe av tidligere militære i Venezuela og militært personell fra Colombia.

TV-stasjonen er et samarbeid mellom Venezuela, Brasil, Uruguay og Argentina.

Ifølge TV-stasjonen så skal den amerikanske tjenestemannen ha vært av peruansk opprinnelse og etternavnet til personen er Thomas.

Ingen i Washington har kommentert påstandene.

Gjentatte beskyldninger

Chavez har gjentatte ganger beskyldt USA for sammensvergelser mot ham.

Tidligere denne måneden sa Colombias president Alvaro Uribe at en gruppe av offiserer fra Venezuela nylig besøkte en regjeringsbygning i Bogota for å møte offiserer fra det colombianske militæret for å diskutere "en konspirasjon" mot Chavez.

 PRESIDENTKOLLEGAER: Hugo Chavez var på besøk hos president Alvaro Uribe i Colombia 17.desember. Uribe har tidligere fortalt om konspirasjonsmøtene mellom militære fra Venezuela og Colombia. Foto: Scanpix
PRESIDENTKOLLEGAER: Hugo Chavez var på besøk hos president Alvaro Uribe i Colombia 17.desember. Uribe har tidligere fortalt om konspirasjonsmøtene mellom militære fra Venezuela og Colombia. Foto: Scanpix Vis mer

Uribe, som er en sterk alliert av USA, nevnte ingen ting om at en amerikansk tjenestemann skal ha vært involvert.