<strong>ESKALERENDE URO:</strong>  USAs utenriksdepartement sier amerikanere er særlig utsatt for angrep i Libya. Dette bildet er tatt 18. mai, da en gruppe væpnede menn stormet parlamentsbygningen i Libyas hovedstad Tripoli. Foto: REUTERS/Hani Amara
ESKALERENDE URO: USAs utenriksdepartement sier amerikanere er særlig utsatt for angrep i Libya. Dette bildet er tatt 18. mai, da en gruppe væpnede menn stormet parlamentsbygningen i Libyas hovedstad Tripoli. Foto: REUTERS/Hani Amara Vis mer

USA ber alle amerikanere forlate Libya

Konkrete trusler rettet mot amerikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advarselen kommer etter flere dager med eskalerende uro i Libya, der kamper mellom væpnede militser og regjeringen har ført til kaotiske tilstander.

- På grunn av fare for sikkerheten har vi redusert antall ansatte ved den amerikanske ambassaden, og det er kun i stand til å tilby veldig begrenset akutthjelp til amerikanske statsborgere i Libya, heter det i reiserådet.

Det står også at alle utlendinger, men særlig amerikanere, er utsatt. Det har kommet konkrete trusler fra ekstreme grupper rettet mot amerikanske statsborgere.

- Reisende bør være klar over at de står i fare for å bli kidnappet, angrepet eller drept, advarer USAs utenriksdepartement, ifølge NBC News.

Tidligere tirsdag kunngjorde USA at et marinefartøy skal sendes til kysten av Libya i tilfelle det blir nødvendig å evakuere ambassaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer