USA ber besøkende oppgi brukernavn i sosiale medier

Nær sagt alle som søker om visum til USA, må nå oppgi sine brukernavn i sosiale medier. Trump-regjeringen utvider dermed overvåkingen av reisende kraftig.

ØKER OVERVÅKNINGEN: De som søker visum til USA må oppgi brukernavn i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
ØKER OVERVÅKNINGEN: De som søker visum til USA må oppgi brukernavn i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tiltaket er nylig trådt i kraft, etter at de reviderte søknadsskjemaene ble godkjent. I tillegg til brukernavn i sosiale medier, må søkerne også oppgi tidligere epostadresser og telefonnumre.

Endringen ble først foreslått i mars 2018, og ventes å berøre rundt 15 millioner utlendinger som søker om visum for å reise til USA hvert år.

- Nasjonal sikkerhet er vår øverste prioritet når vi vurderer visumsøknader, og alle som ønsker å besøke eller emigrere til USA går gjennom en grundig sikkerhetsvurdering, uttaler utenriksdepartementet i Washington.

- Vi jobber konstant for å finne mekanismer for å bedre screeningprosessen for å beskytte amerikanske borgere, og samtidig bygge opp under legitim reisevirksomhet til USA, står det videre.

Valgfritt spørsmål

Det nye kravet gjelder ikke de rundt 40 landene som USA vanligvis ikke krever visum av, blant dem Norge, skrev New York Times da regelendringen ble lansert i fjor. I skjemaet besøkende fra disse landene må fylle ut, det såkalte ESTA, er imidlertid et «valgfritt» spørsmål om sosiale medier inkludert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer