USA ber Egypt etterforske overgrepsanklager

Amerikanske myndigheter ba fredag Egypt om å etterforske anklagene om at CBS-journalisten Lara Logan ble utsatt for et seksuelt overgrep da hun var på jobb i Egypt.

LAURA LOGAN: USA ber nå myndighetene i Egypt om å etterforske overgrepsanklagene. Foto: Reuters/Scanpix
LAURA LOGAN: USA ber nå myndighetene i Egypt om å etterforske overgrepsanklagene. Foto: Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har bedt om at det iverksettes en etterforskning. Det var et forferdelig og beklagelig angrep på henne. Egypt må etterforske dette, sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Philip Crowley fredag.

39 år gamle Logan var på jobb for CBS for å dekke feiringen på Tahrir-plassen i Kairo etter president Hosni Mubaraks avgang, da hun kom bort fra sine medarbeidere.

Den amerikanske reporteren ble omringet, og hun ble så utsatt for «brutale og vedvarende seksuelle overgrep og voldshandlinger», ifølge CBS. Til slutt ble hun reddet av en gruppe kvinner og anslagsvis 20 egyptiske soldater.

Logan er nå tilbake i USA, hvor hun er innlagt på sykehus.

Ifølge amerikanske medier har utenriksminister Hillary Clinton engasjert seg personlig i saken, og har satt et team diplomater på saken. De skal jobbe for at Egypt sørger for å straffe de som sto bak overgrepet.

Logan er opprinnelig fra Sør-Afrika, og hun har en lang karriere bak seg som krigskorrespondent. I dag arbeider hun for CBS-programmet «60 Minutes».

Ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists er minst 52 journalister blitt angrepet og 76 pågrepet under uroen i Egypt.

(NTB)