Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA ber FN svarteliste 60 fartøyer og selskaper

USA ber FN svarteliste 33 fartøyer og 27 shippingselskaper som angivelig hjelper Nord-Korea å omgå sanksjonene landet er ilagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmodningen kommer dagen etter at president Donald Trump kunngjorde «de kraftigste sanksjonene noensinne» mot Nord-Korea.

Japan støtter allerede USA i å stoppe tre av de 33 fartøyene som bryter sanksjonene ved å levere olje til skip som har det lukkede regimet som reisemål.

Medlemmene i sanksjonskomiteen har frist til fredag på å bestemme om de ønsker å blokkere anmodningen. Om ingen velger å gjøre det, vil sanksjonene tre i kraft.

Kun åtte fartøyer har så langt blitt svartelistet for å bryte sanksjoner. En slik svartelisting går ut på at fartøyene forbys å legge til havn over hele verden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling