Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA ber IMF slette gjelda til ebolarammede land

USA ber Det internasjonale pengefondet IMF slette gjeld for 100 millioner dollar for å lette tre vestafrikanske lands kamp mot ebola.

VIL SLETTE GJELD: USAs finansminister, Jack Lew, tar til orde for å slette gjelda til de ebolarammede landene. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
VIL SLETTE GJELD: USAs finansminister, Jack Lew, tar til orde for å slette gjelda til de ebolarammede landene. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre landene Guinea, Liberia og Sierra Leone er hardt rammet av ebolaepidemien, og en sletting av gjeld ville frigjøre ressurser som kunne settes inn i arbeidet mot den smittsomme sykdommen.

De tre landene skylder nå IMF 372 millioner dollar, hvorav 55 millioner forfaller over de neste to årene.

- IMF har allerede spilt en kritisk rolle ved å gi økonomisk støtte til landene som er hardest rammet av ebola. I dag ber vi IMF utvide den støtten ved å lette på gjelda til Sierra Leone, Liberia og Guinea, sa USAs finansminister Jack Lew tirsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!