Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA ber NATO bruke alliansens fly i IS-operasjoner

Opplyser NATO-sjef Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har spurt NATO om å støtte kampen mot ekstremistgruppen IS ved å bruke alliansens overvåkingsfly av typen AWACS, opplyser NATO-sjef Jens Stoltenberg.

 - Vi har mottatt en forespørsel fra USA om å gi støtte til koalisjonens innsats ved å bidra med NATOs overvåkingsfly AWACS, og vi ser nå på den forespørselen, sa Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel torsdag.

AWACS-flyene er i stand til å overvåke luftrom innenfor en radius på over 400 kilometer og utveksle informasjon med bakke-, sjø- og luftbaserte kommandosentraler.

I helgen ble det kjent at medlemsland i NATO vurderte å sende en forespørsel om å bruke AWACS-flyene i kampen mot IS. En tjenestemann i alliansen som opplyste dette, ville imidlertid ikke si hvilke medlemsland som diskuterte en eventuell forespørsel.

Militæralliansen har i dag ingen direkte rolle i kampen mot IS, men har uttrykt økende bekymring for trusselen ekstremistgruppen utgjør.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media