Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA ber Norge bidra militært i kampen mot IS i Syria

- Forespørselen behandles nå i Forsvarsdepartementet.

I IRAK: Her er norske soldater fra Telemark Bataljon i Basra i Irak.
Foto: Gunnar Lier / SCANPIX
I IRAK: Her er norske soldater fra Telemark Bataljon i Basra i Irak. Foto: Gunnar Lier / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Aftenposten ber USA nå om at Norge skal bidra militært i kampen mot IS i Syria. 

- Jeg kan bekrefte at vi i likhet med mange andre land har mottatt en generell forespørsel fra USA om å stille med ytterligere militære bidrag til kampen mot ISIL, i tillegg til det militære bidraget vi yter i da, sier pressekontakt Eskil G. Sivertsen Forsvarsdepartementet til Dagbladet.

- Dette krever en nøye vurdering. Forespørselen behandles nå i Forsvarsdepartementet på vanlig måte, tilføyer han.

Til nå har Norge holdt seg til å bidra i Irak, som ett av over 60 land som bidrar i den amerikanskledede koalisjonen mot IS. Der har norske styrker blant annet trent kurdiske Peshmerga-soldater i Nord-Irak og den irakiske hæren i Bagdad-området.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, sier til NTB at han forventer at Stortinget får saken på sitt bord.

- Jeg regner med at Stortinget blir konsultert i et så viktig spørsmål, sier Helleland, som mandag kveld ikke hadde rukket å sette seg ordentlig inn i saken.

Til nå har Norge holdt seg til å bidra i Irak, som ett av over 60 land som bidrar i den amerikanskledede koalisjonen mot IS. Der har norske styrker blant annet trent kurdiske Peshmerga-soldater i Nord-Irak og den irakiske hæren i Bagdad-området. (©NTB)

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media