USA ber Zelaya være tålmodig

Honduras styrtede president krever å få tilbake jobben.

UTÅLMODIG: Manuel Zelaya ble kastet i et kupp 28. juni og har siden da blitt nektet innreise i hjemlandet. Nå vil han ha tilbake jobben sin. (AP Photo/Miguel Alvarez)
UTÅLMODIG: Manuel Zelaya ble kastet i et kupp 28. juni og har siden da blitt nektet innreise i hjemlandet. Nå vil han ha tilbake jobben sin. (AP Photo/Miguel Alvarez) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Honduras styrtede president Manuel Zelaya krever å få tilbake jobben senest på det neste møtet med kuppregimet. Men USA ber ham være tålmodig.

- Alle parter må gi samtalene en mulighet til å lykkes, og ikke komme med tidsfrister, sa talsmann i USAs utenriksdepartement Ian Kelly tirsdag.

Kommentaren falt i kjølvannet av Zelayas krav om å få tilbake jobben som president på det neste møtet med kuppregimet, som etter planen skal holdes lørdag.

- Hvis ikke det skjer, så må dette meklingsforsøket anses som mislykket, sa Zelaya.

Costa Rica

Det er Costa Ricas president Oscar Arias som forsøker å hjelpe partene i konflikten i Honduras med å komme til enighet. Også han ber om tålmodighet.

- Jeg skjønner president Zelayas ønske om å returnere og gjeninnsette seg selv som Honduras president så snart som mulig, men min erfaring er at en må være tålmodig. Det er ikke lett å få resultater i løpet av 24 timer, sier Arias, som i 1987 mottok Nobels fredspris.

Manuel Zelaya ble kastet i et kupp 28. juni og har siden da blitt nektet innreise i hjemlandet. Da han i begynnelsen av juli forsøkte å returnere, var militærkjøretøy utplassert på rullebanen for å hindre den avsatte presidenten i å lande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer