Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA beskylder Telenor for avtalebrudd

- Delte sensitiv informasjon med næringsministeren.

abAREAGERER:Det amerikanske justisdepartementet synes lite om at Telenor har delt sensitiv informasjon med næringsminister Monica Mæland (bildet).
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
abAREAGERER:Det amerikanske justisdepartementet synes lite om at Telenor har delt sensitiv informasjon med næringsminister Monica Mæland (bildet). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske justisdepartementet reagerer på at Telenor delte sensitiv informasjon med næringsminister Monica Mæland, skriver Dagens Næringsliv.

Det var i oktober at nyslått Telenor-sjef Sigve Brekke og daværende styreleder Svein Aaser gikk til næringsministeren med ny informasjon om korrupsjonssaken i delvis Telenor-eide Vimpelcom. Opplysningene som kom fram førte til at Aaser måtte gå.

Ifølge Dagens Næringsliv stammet informasjonen fra sentrale dokumenter i den amerikanske etterforskningen av Vimpelcom. Telenor skal ha fått tilgang på dokumentene etter en runde med informasjonsutveksling og avhør i London i fjor høst, men skal ha fått beskjed om at opplysningene ikke måtte deles med noen.

Avisen skriver at det amerikanske justisdepartementet har uttrykt skuffelse over hendelsen, og at de mener det er et klart avtalebrudd.

- Etterforskende myndigheter har vært opptatt av at vi ikke skal foreta oss noe som kan skade etterforskningen, sier kommunikasjonssjef Severin Roald i Telenor.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media