Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA beslaglegger motorsykler i Irak

Amerikanske soldater har begynt å beslaglegge motorsykler i den irakiske byen Falluja, i håp om å begrense de mange gerilja-angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske okkupasjonsstyrken angripes daglig i Falluja, der Saddam Hussein fortsatt nyter stor oppslutning blant den sunnimuslimske befolkningen.

Soldatene hevder at angripere ofte benytter motorsykler for å unnslippe, og mener derfor at man ved å beslaglegge motorsykler bidrar til å begrense faren for angrep.

Senest søndag ettermiddag ble amerikanske soldater som hadde opprettet en veisperring på en bru i Falluja beskutt, men ingen skal ha kommet til skade.

Natt til søndag kom amerikanske styrker under granatangrep i byen, som ligger en knapp times kjøretur vest for Bagdad.

Konflikten med lokalbefolkningen i Falluja blusset opp i slutten av april, da amerikanske soldater åpnet ild mot en gruppe demonstranter og drepte 16 mennesker.

Amerikanske talsmenn hevdet at soldatene selv ble beskutt, noe som siden er avvist av Human Rights Watch.

Menneskerettsorganisasjonen anklager i en rapport de amerikanske soldatene for overdreven maktbruk i Falluja, og viser blant annet til at det ikke var kulehull i bygningen de amerikanske soldatene hevdet at det ble skutt mot.

- I bygningene rett imot var det derimot omfattende kuleskader, noe som ikke er forenlig med de amerikanske påstandene om at soldatene svarte på angrepet med presisjon, heter det i rapporten fra Human Rights Watch.

NTB-AFP