- USA beveger seg inn på ukjent farvann

Den amerikanske sentralbanken kutter styringsrenta til 0. Men norske eksperter mener det er bra.

LAV RENTE LENGE: Den amerikanske sentralbanken kuttet i dag sin styringsrente til mellom 0 og 0,25 prosent i et forsøk på å redde landet fra en økonomisk nedgangstid. - Jeg tror renta vil ligge lavt helt fram til okomomien i USA begynner å ta seg opp igjen. Det kan ta tid, kanskje flere år, sier Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i Glitnir til Dagbladet.no.


Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
LAV RENTE LENGE: Den amerikanske sentralbanken kuttet i dag sin styringsrente til mellom 0 og 0,25 prosent i et forsøk på å redde landet fra en økonomisk nedgangstid. - Jeg tror renta vil ligge lavt helt fram til okomomien i USA begynner å ta seg opp igjen. Det kan ta tid, kanskje flere år, sier Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i Glitnir til Dagbladet.no. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske sentralbanken kuttet tirsdag sin styringsrente til mellom 0 og 0,25 prosent i et forsøk på å redde landet fra en økonomisk nedgangstid.

Mens Financial Times hevder at den amerikanske sentralbanken med dette beveger seg inn på ukjent farvann, tror ekspertene Dagbladet.no har snakket med, at kuttet var viktig og at renta vil holde seg på dette rekordlave nivået lenge.- Kan ta flere år- Jeg tror renta vil ligge lavt helt fram til okonomien i USA begynner å ta seg opp igjen. Det kan ta tid, kanskje flere år, sier Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i Glitnir til Dagbladet.no.

Hun understreker videre viktigheten av at renta ikke heves for tidlig.

- Renta må ligge lavt, for selv om økonomien bedrer seg, vil det ta tid før dette vil gi utslag i stigende priser, sier hun. Også Dagbladets økonomiekspert tror renta i USA vil holde seg rekordlav lenge.- Dette gir meg noen gufs fra det som skjedde i Japan på 80- og 90-tallet. Da lå styringsrenta på 0 prosent i flere år. Ulempene ved at renta holder seg så lav så lenge, er at man kan gå inn i en lengre økonomisk dvale, sier Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer