-USA blir værende til Hussein og bin Laden er tatt

- USA blir værende i Irak og Afghanistan til Saddam Hussein og Osama bin Laden er tatt og oppdragene er utført, sier George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trekker oss ikke ut før jobben er gjort, sier Bush i et intervju med London-avisene Daily Telegraph og Financial Times.

Forsikringene om at USA skal bli værende i Irak og Afghanistan kommer samtidig som Bush har foretatt en strategiendring i Irak og nå ønsker å overlate makten til irakerne så raskt som mulig, og å redusere antallet amerikanske soldater i landet.

- Vi vil at irakerne skal forstå at vi mener de er i stand til å styre sitt eget land, sier Bush i intervjuet.

- Jo raskere suvereniteten er overført på en måte som samsvarer med et stabilt land, jo bedre er det.

Fire arrestert

Natt til fredag arresterte amerikanske soldater fire irakere mistenkt for å ha deltatt i nedskytingen av amerikanske helikoptre, opplyser militære kilder.

De fire ble arrestert under en aksjon i den nordirakiske byen Tikrit, og er hovedsakelig mistenkt for å ha skutt ned et Chinook-helikopter i nærheten av Falluja, der 16 personer ble drept. Men de mistenkes også for å være innblandet i nedskytingen av et Blackhawk-helikopter i Tikrit, hvor seks amerikanske soldater ble drept.

Samtidig natt til fredag fortsatte de amerikanske soldatene aksjonene mot opprørere i Bagdad. Kraftig skyting og eksplosjoner kunne høres under raidene, som ifølge en militær talsmann er ledd i Operasjon Jernhammer, som startet onsdag.

5.000 opprørere

Motstanden i Irak består av bare rundt 5.000 farlige tilhengere av den styrtede diktatoren Saddam Hussein, sa sjefen for USAs sentralkommando, general John Abizaid, torsdag.

General Abizaid, som er øverstkommanderende for krigsinnsatsen i Irak og Afghanistan, sa at motstandskjemperne er godt væpnet, godt finansiert og har en ledelse som er både brutal og besluttsom.

Angrepene mot de amerikanske styrkene fortsatte torsdag. Fem soldater ble såret i tre forskjellige angrep i Kirkuk og Falluja.

(NTB-AFP)

GIR SEG IKKE: President George W. Bush sa i går at USA ikke trekker seg tilbake for Saddam og bin Laden er tatt.