USA boikotter FNs rasismekonferanse

Opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

BOIKOTT: USA boikotter FNs konferanse mot rasisme i Genève neste uke, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND)
BOIKOTT: USA boikotter FNs konferanse mot rasisme i Genève neste uke, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA boikotter FNs konferanse mot rasisme i Genève neste uke, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

Rasismekonferansen, som også kalles Durban II, har vært svært omstridt. Kritikere har blant annet hevdet at innsatsen for å skape et sterkere vern mot blasfemi kan føre til innskrenking av ytringsfriheten. En rekke andre land vurderer å holde seg borte fra konferansen.

Norge sender utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til konferansen, mens for eksempel Sverige holder seg unna.

Norge har deltatt i arbeidet med å lage et utkast til konferansens sluttdokument, der referansene til religiøse krenkelser nå er fjernet.

USA sier at utkastet til sluttdokument riktig nok er modifisert, men at det teksten fremdeles inneholder deler av språket fra Durban I-konferansen.

- USA har lenge sagt at det er umulig å støtte dette, sier Robert Wood, talsmann for Det hvite hus.

Wood peker blant annet på at den israelsk-palestinske konflikten får altfor stor oppmerksomhet i utkastet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer