USA bomber IS-opprørere ved Amerli

USA bombet natt til søndag IS-opprørere ved den nordirakiske byen Amerli, som har vært beleiret i to måneder. Amerikanske fly slapp også nødhjelp over byen.

KAMPER: En frivillig soldat i hæren til irakiske myndighetrer holdt tidligere i august en posisjon i den irakiske byen Amerli 160 kilometer nord for Bagdad i kamper mot terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). Byen er blitt helt omringet av IS og i natt bombet USA IS. Foto: AFP PHOTO / ALI AL-BAYATI
KAMPER: En frivillig soldat i hæren til irakiske myndighetrer holdt tidligere i august en posisjon i den irakiske byen Amerli 160 kilometer nord for Bagdad i kamper mot terrororganisasjonen Den islamske stat (IS). Byen er blitt helt omringet av IS og i natt bombet USA IS. Foto: AFP PHOTO / ALI AL-BAYATIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks hær, sjiamuslimske og kurdiske militærgrupper startet lørdag ettermiddag en storoffensiv mot byen Amerli.

Offensiven kommer etter at Iraks luftvåpen fredag bombet IS i landsbyer rundt Amerli.

Innbyggerne i Amerli er i stor nød og mangelen på både mat og vann er stor.

FN har uttrykt frykt for at innbyggerne i Amerli kan bli massakrert av krigere fra Den islamske staten (IS) dersom ikke beleiringen stanses.

Befolkningen er utsatt både på grunn av sin motstand mot opprørerne og fordi IS anser dem, i likhet med alle andre annerledestenkende, som vantro.

Amerli er dominert av irakiske turkmenere og ligger i Salaheddin-provinsen nord for Bagdad.

- Situasjonen for folket i Amerli er desperat og umiddelbar handling er nødvendig for å hindre en massakre på innbyggerne, sier FNs Irak-utsending Nickolay Mladenov.

De fleste av Amerlis 20.000 innbyggere er sjiaer, og det er ventet at sunni-ekstremistene i IS vil gå svært hardt fram mot dem.

(NTB)