USA bomber IS-opprørere ved viktig demning i Irak

Stort angrep.

HARDE KAMPER: Utbrente biler ligger ved byen Samarra ved Haditha-demningen - et viktig strategisk mål både for IS og irakiske sikkerhetsstyrker. USA gjennomførte i dag bombeangrep mot IS ved demningen. Foto: NTB scanpix
HARDE KAMPER: Utbrente biler ligger ved byen Samarra ved Haditha-demningen - et viktig strategisk mål både for IS og irakiske sikkerhetsstyrker. USA gjennomførte i dag bombeangrep mot IS ved demningen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske militærfly er i gang med å bombe opprørere fra Den islamske stat (IS, tidligere ISIL) i nærheten av Haditha-demningen nordvest for Bagdad, melder Reuters.

Bekrefter Pentagon bekrefter angrepet.

Det er første gang siden USAs luftoffensiv startet 8. august at amerikanske jagerfly kommer sunniarabiske militser til unnsetning fra lufta. Tidligere angrep har i hovedsak vært til støtte for kurdiske styrker i nord, selv om USA også sist helg bidro til å jage IS fra byen Amerli, hvor befolkningen er sjiamuslimske turkmenere.

Haditha-demningen i elva Eufrat har siden i sommer vært truet av opprørere fra Den islamske staten (IS), ifølge irakiske kilder i Anbar-provinsen.

- På forespørsel fra den irakiske regjeringen har det amerikanske militæret gjennomført koordinerte luftangrep mot ISIL-terrorister i utkanten av Haditha-demningen, sier Pentagon-talsmann John Kirby.

- Disse angrepene gjennomføres for å forhindre terroristene i å fortsatt true sikkerheten ved demningen, som kontrolleres av irakiske sikkerhetsstyrker med støtte fra sunnimuslimske stammer, utdyper Kirby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer