Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA bomber Taliban-fanger

Rundt 50 Taliban-fanger gjør fortsatt motstand i et fort utenfor Mazar-i-Sharif. Amerikanske fly bomber fangene, men en bombe traff egne styrker. Seks soldater fra Nordalliansen døde, og fem amerikanere ble alvorlig skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 49 medlemmer av Nordalliansens styrker og flere hundre Taliban-fanger skal ha mistet livet i opprøret som startet søndag. Taliban-soldatene, som ble tatt til fange i Kunduz, stormet et våpenlager i det gamle fortet som ligger ca. en mil utenfor Mazar-i-Sharif.

Til tross for gjentatte angrep fra både amerikanske luftstyrker og bakkestyrker fra Nordalliansen gjør fortsatt noen av fangene motstand. De siste skal nå være isolert i et tårn i det store komplekset, og begynner ifølge Nordalliansen å gå tom for ammunisjon.

- De som er igjen vil dø, sier Alim Razim, talsmann for den beryktede general Rashid Dostum.

Amerikanske spesialstyrker er inne i fortet for å dirigere flyangrepene. I natt skal fem av disse ha blitt alvorlig såret og seks soldater fra Nordalliansen mistet livet da en såkalt «smart» bombe bommet. Amerikanerne er sendt til Usbekistan.

STORT KOMPLEKS: Fortet Qala-e-Jhangi ligger ca. en mil utenfor Mazar-i-Sharif. Søndag gjorde ca. 500 Taliban-soldater opprør mot Nordalliansen.Alle foto: SCANPIX
AMERIKANERE DELTAR: En amerikansk militærrådgiver som kalte seg «David» ble søndag avbildet med sin kalashnikov av en tysk tv-kanal.
Hele Norges coronakart