Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA bombet mål inne i Falluja

Minst 15 irakere drept under angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på flere måneder skal amerikanske krigsfly ha bombet mål inne i byen Falluja. Minst 15 irakere ble drept i angrepene tidlig mandag morgen, opplyser vitner i byen.

Minst 20 personer er i tillegg såret. Legen Iyad Mohamed ved Falluja sykehus hevder at både kvinner og barn er blant de drepte, mens amerikansk militære fremholder at det bare var «terrorister» til stede i bygningene som ble angrepet.

Angrepene i Falluja kom dagen etter at amerikanske styrker gjennomførte omfattende offensiver i både Bagdad, den sunnimuslimske byen Ramadi og byen Tal Afar, som ligger i Nord-Irak ved grensen til Syria.

Minst 110 mennesker ble drept i løpet av det som var en av de blodigste søndagene siden den amerikanskledede invasjonen.

En korrespondent for nyhetsbyrået AFP sier at fire personer ble drept da krigsflyene angrep en sivil bil som kjørte på hovedveien vest for byen. Han bekrefter også at det mandag morgen ble forberedt begravelser for 15 personer og at rasende og sorgtunge pårørende samlet seg for å ta farvel med de døde. Et hus ble fullstendig utradert, mens to andre ble delvis ødelagt i et rakettangrep.

De amerikanske styrkene kunngjorde mandag at «presisjonsangrepet mot et terroristmøte i Falluja» hadde vært vellykket.

De siste månedene har amerikanske styrker flere ganger angrepet bygninger som de mener fungerer som skjulesteder for opprørere, men disse skal til nå ha ligget i utkanten av byen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Falluja ligger 70 kilometer vest for Bagdad, i det sunnimuslimske triangelet hvor motstanden mot amerikanerne og den nye irakiske regjeringen er stor.

Byen kontrolleres nå av opprørere og radikale religiøse ledere etter at USA i april gjorde et mislykket forsøk på å ta over byen. Flere hundre irakere, mange av dem sivile, ble drept i løpet av offensiven. (.NTB)

(NTB-Reuters-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling