SKREMMENDE SIGNALER: Bilder frigitt av Nord Koreas myndigheter i går viser øvelser med ulike typer raketter. Foto: KCNA / AP / NTB SCANPIX
SKREMMENDE SIGNALER: Bilder frigitt av Nord Koreas myndigheter i går viser øvelser med ulike typer raketter. Foto: KCNA / AP / NTB SCANPIXVis mer

USA bygger rakettforsvar mot Nord-Korea i Alaska

Skal utplassere 14 «avskjæringsraketter».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA styrker rakettforsvaret sitt som svar på den økende trusselen fra Nord-Korea, opplyser forsvarsminister Chuck Hagel.

USA kommer til å utplassere 14 bakkebaserte avskjæringsraketter som er i stand til å skyte ned eventuelle nordkoreanske raketter, i Alaska, opplyste Hagel fredag.

Nord-Korea har de siste ukene kommet med stadig nye trusler om atomangrep, og landet har også erklært at våpenhvileavtalen med Sør-Korea fra 1953 ikke lenger gjelder.

Bakgrunnen er den felles amerikanske og sørkoreanske militærøvelsen i Sør-Korea. I tillegg gjennomførte regimet i Pyongyang en atomprøvesprengning i februar.

Fredag kom også nyheten om at Nord-Korea nok en gang hadde testet to kortdistanseraketter, noe landet gjør relativt hyppig.

 (NTB)