USA: Danmark har ingenting å unnskylde

USA skryter av danskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USA trapper nå opp sin støtte til den danske regjering og understreker at den ikke har noe å unnskylde etter at en dansk avis offentliggjorde de 12 omstridte muhammed-tegningene, skriver Jyllands-Posten nå i kveld.

- Jeg kan ikke se at en unnskyldning vil være passende når det dreier seg om frie medier der redaksjonsledelsen avgjør hva som kan trykkes. Derimot vil det etter min mening være nyttig, hvis man ærlig erkjenner at tegningene var fornærmende og støtende, for det var de. Men det har statsminister Anders Fogh Rasmussen allerede gjort helt korrekt, sier vise-utenriksminister Daniel Fried.

Vise-utenriksministeren mener at de som forlanger enn unnskyldning, eller føler seg støtt av tegningene, må være konsekvente og se hva så kan være støtende i deres egne medier. Det er mange, mange aviser i Midtøsten som offentliggjør antisemittisme og antikristne tegner, mener han.

Fried understreker at USAs solidaritet med Danmark og Norge er ubetinget, og han fremhever at USA er klar til å gi danske diplomater og statsborgere en håndsrekning hvis de skulle komme i vanskeligheter.

- Jeg kan forsikre om at vi har intensiv kontakt med våre danske kolleger for at sikre oss at våre danske venner forstår at vi er parat til å gjøre alt vi kan for å beskytte dem. Vi er her døgnet rundt.

FÅR ROS: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har handlet på en fremragende måte, mener USA. Foto: AP
FÅR ROS: Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har handlet på en fremragende måte, mener USA. Foto: AP Vis mer