Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA dreper muslimer

De afghanske landsbyboerne gjemte unna koranen før soldatene kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De var overbevist om at amerikanerne ville drepe dem hvis de oppdaget at de var muslimer. Derfor fjernet de alle sine hellige bøker og andre religiøse objekter.

Spesialstyrkene oppdaget bøkene og objektene i melsekker ved et tørt elveleie. De tok med alt til landsbyen eldre og spurte hvorfor de hadde gjemt sakene.

- Den eldste ville ikke først si det, men kom så med svaret. Flere i landsbyen hadde vært sikre på at amerikanerne ønsket å drepe alle muslimer, og at koranen og objektene ville avsløre religionen deres, sier militærtalsmann Rodney Davis.

Hendelsen skjedde i landsbyen Atel Mohammed sør i landet. Soldatene brukte lang tid på å forklare at de ikke var ute etter muslimer.

- Våre spesialstyrker forklarte svært grundig at dette ikke var tilfellet. De religiøse objektene ble så levert tilbake til eierne, forteller Davis til nyhetsbyrået AP.

<B>HELLIG BOK: Afghanerne fryktet at koranen skulle avsløre religionen deres - og dermed koste dem livet.
<B>FRYKTEDE SOLDATER: Amerikanske spesialstyrker gjennomsøker Afghanistan på jakt etter al-Qaida, Taliban og ikke minst Osama bin Laden.