USA-ekspert: - Mueller spiller ballen til Kongressen

Ifølge USA-ekspert Svein Melby er det ikke usannsynlig at Kongressen vil handle etter Mueller-rapporten.

FØRSTE UTTALELSE: Spesialetterforsker Robert Mueller gav sin første offentlige uttalelse på to år om Russland-granskningen. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE UTTALELSE: Spesialetterforsker Robert Mueller gav sin første offentlige uttalelse på to år om Russland-granskningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spesialetterforsker Robert Mueller brøt onsdag tausheten om Russland-etterforskningen og holdt klokka 17.00 norsk tid sin første offentlige uttalelse om Russland-granskingen på to år.

- En spesialetterforsker og dens etterforskning er underlagt Justisdepartementet, og med det underlagt departmentets retningslinjer. Det å tiltale presidenten for en forbrytelse var derfor ikke et valg vi kunne ta, sa Mueller.

Likevel sa han at det ikke betyr at etterforskningen frikjenner presidenten fra å ha begått lovbrudd.

- Hvis vi hadde vært sikre på at presidenten ikke hadde brutt loven, ville vi ha sagt det. Vi kom derimot ikke til en konklusjon om hvorvidt presidenten begikk et lovbrudd, sa Mueller.

Trump: - Saken er ferdig!

Kort tid etter Muellers uttalelse søkte Donald Trump til Twitter i kjent stil:

- Ingenting er forandret etter Mueller-rapporten. Det var ikke nok bevis, og derfor, i vårt land, er en person uskyldig. Saken er ferdig! Takk, skrev Trump.

Mangelen på konklusjoner i Mueller-rapporten er ikke nødvendigvis i Trumps favør, ifølge USA-ekspert og seniorforsker ved institutt for forsvarsstudier, Svein Melby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer