USA-ekspert om Texas’ søksmål: - Klovnaktig kuppforsøk

Texas’ «ekstraordinære inngripen» og kamp om å ugyldiggjøre valgresultatet i fire vippestater, er ikke annet enn et «klovnaktig kuppforsøk» som vil ende i skam for delstaten, mener USA-ekspert.

FORTSETTER KAMPEN: Siden presidentvalget i USA 3. november, har president Donald Trump og hans støttespillere gjentatte ganger nektet å anerkjenne valgresultatet. Den lange kampen om plassen i Det hvite hus, fortsetter. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
FORTSETTER KAMPEN: Siden presidentvalget i USA 3. november, har president Donald Trump og hans støttespillere gjentatte ganger nektet å anerkjenne valgresultatet. Den lange kampen om plassen i Det hvite hus, fortsetter. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Texas’ usedvanlige kamp om å få kjent valgresultatene i vippestatene Pennsylvania, Georgia, Wisconsin og Michigan ugyldig, tilspisser seg.

Tirsdag fremmet republikaneren og Texas’ delstatsjustisminister Ken Paxton et søksmål på vegne av delstaten. I søksmålet hevdes det nok en gang at det er bedrevet utstrakt valgfusk i årets presidentvalg – igjen uten at det legges fram konkrete bevis for påstandene.

Målet er å overkjøre valgresultatet, og la lederne i delstatene selv velge valgmenn og dermed få muligheten til å endre utfallet for å beholde president Donald Trump i Det hvite hus.

De fire vippestatene har svart på Texas’ søksmål, og beskriver det som «et eksempel på opprørsk misbruk av rettssystemet» (Pennsylvania), «et søksmål uten noen form for belegg» (Michigan), «et ekstraordinært inngrep» (Wisconsin) og «et søksmål som bør avvises» (Georgia).

Fredag møtes Høyesterett i USA for å diskutere hvorvidt de skal ta stilling til søksmålet, eller om det skal forkastes.

- Tror du søksmålet får medhold?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer