- USA er ansvarlige for en ny Korea-krig

Nord-Korea truer Hillary på Asia-visitt.

VELKJENT: Hillary Clinton blar i en sør-koreansk utgave av sin selvbiografi under et besøk på kvinneuniversitetet Ewha i Seoul. Besøket i Sør-Korea hisset opp Nord-Korea, som kommer med sterke uttalelser i retning Clinton. Foto: Lee Jin-man/AFP/Scanpix
VELKJENT: Hillary Clinton blar i en sør-koreansk utgave av sin selvbiografi under et besøk på kvinneuniversitetet Ewha i Seoul. Besøket i Sør-Korea hisset opp Nord-Korea, som kommer med sterke uttalelser i retning Clinton. Foto: Lee Jin-man/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Hillary Clinton la sin første utenlandsreise som utenriksminister til Asia. Clinton omtalte på fredag det nord-koreanske regimet som «tyrannisk» i sitt forhold til Sør-Korea.

Regimet svarer nå på utspillet, og beskylder ifølge Reuters USA for å hisse til en ny Korea-krig.

Forræder- Hvis det krigstørste, amerikanske regimet fortsetter å panisk arbeide for en ny Korea-krig, da er eventuelle uønskede konsekvenser av dette utelukkende USA sitt ansvar, heter det i avisen Rodong Sinmun.

Sør-Koreas president Lee Myung-bak fikk også passet sitt påskrevet, og ble betegnet som en forræder. Myung-baks Sør-Korea har et langt bedre forhold til USA enn sin nabo i nord.

- Tar resolutt affære

- Vi vil gjøre opp med denne forræderen med nådeløs og resolutt handlekraft, uttaler det nord-koreanske regimet.

Clinton på sin side advarer Nord-Korea om at staten aldri vil kunne ha et gemyttlig forhold til USA, om den ikke legger av seg retorikk som denne. Hun anmodet også landet om å gjenoppta sitt atomnedrustingsprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer