KALLER USA EN PARASITT:  Russlands statsminister Vladimir Putin kaller USA en parasitt på verdensøkonomien.  Foto: REUTERS/Alexsey Druginyn/RIA Novosti/Scanpix
KALLER USA EN PARASITT: Russlands statsminister Vladimir Putin kaller USA en parasitt på verdensøkonomien. Foto: REUTERS/Alexsey Druginyn/RIA Novosti/ScanpixVis mer

- USA er en parasitt på verdensøkonomien

Vladimir Putin mener USAs gjeld truer det globale finanssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands statsminister Vladimir Putin anklager USA for å være en parasitt på verdensøkonomien ved å akkumulere omfattende gjeld som truer det globale finanssystemet.

- Landet lever i gjeld. Det lever over evne og legger ansvarsbyrden på andre land. På den måten opptrer de som en parasitt, sa Putin til en gruppe unge tilhengere i det sentrale Russland mandag.

Han antydet også at Washington kan ha flørtet med ideen om mislighold av gjelden for å svekke dollaren og dermed gi bedre forhold for eksport av varer.

- Men de hadde nok sunn fornuft og ansvarsfølelse til å unngå det, la den tidligere presidenten til.

I går kveld ble lederne for Republikanerne og Demokratene i USA omsider enige om en avtale som redder landet fra konkurs. Det er ventet at avtalen vil bli vedtatt av Kongressen i kveld.

(NTB)