- USA er helt urimelige

Solheim frustrert under klimaforhandlingene i Cancun.

- HELT URIMELIG: Erik Solheim skal gi klar beskjed til USAs sjefforhandler Todd Stern når de møtes i kveld i Cancun.
- HELT URIMELIG: Erik Solheim skal gi klar beskjed til USAs sjefforhandler Todd Stern når de møtes i kveld i Cancun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN (Dagbladet.no): Erik Solheim har ankommet Mexico og klimaforhandlingene i Cancun. I formiddag lokal tid redegjorde han for norsk presse hvordan forhandlingene ligger an.

Akkurat nå er miljøvernministeren mest frustrert over USA, som stikker kjepper i hjulene for regnskogbevaring.

De ønsker ikke å gå inn på en avtale om å bevare skog i u-land dersom u-landene ikke kommer med noen forpliktelser tilbake. De ønsker også å koble markedsmekanismer inn i en skogavtale, slik at rike land skal få kvoter igjen for å ta vare på regnskog.

- Det er helt urimelig å koble skog med alt det andre. Norge, Brasil og flere andre er interessert i å få dette til, men dette må frakobles resten av avtalen. Skogbevaring er viktig både for biologisk mangfold, urfolk og for klimaet, sier Erik Solheim, som vil si klart fra om dette i dialog med USA de nærmeste dagene. Norge mener også at det vil være vanskelig å gi i-land kvoter i bytte mot rengskogpenger.

Solheim skal møte USAs sjefsforhandler Todd Stern i kveld. Jobber med skog Solheim er nå bedt av FN om å bistå med tilrettelegging i forhandlingene, trolig får han tildelt skog som sitt arbeidsområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer