USA er lei av menn i dress

Derfor kan kvinnene gi demokratene seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Meningsmålinger har i den siste tiden vist stor misnøye med Bush-administrasjonen.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det nå under 40 prosent av den amerikanske befolkningen som støtter den republikanske presidenten, og krigen i Irak regnes å være hovedårsaken bak fallet i oppslutning.

Forandring

Det er med andre ord et ønske om endret kurs i befolkningen, og det er dette som skal være fordelaktig for de kvinnelige kandidatene i valgkampen.

- Jeg kaller det den perfekte storm for disse kvinnene, sier Debbie Walsh, leder for senteret for amerikanske kvinner og politikk ved Rutgersuniversitetet til nyhetsbyrået AP.

- Før de i det hele tatt åpner munnen, er det tydelig at de ikke er typiske kongressmedlemmer. De er ikke hvite menn i blå dresser og røde slips, sier hun.

- De ser ut som forandring, og blir ansett som pådrivere for forandring, legger hun til.

Og når det gjelder kvinnelig andel av partiene, er demokratene klart sterkest. Av de 140 kvinnene som stiller til valg til representantenes hus, er 98 demokrater. Til senatet står partiet for 8 av 12 kvinnelige kandidater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.