Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA evakuerer 100 spesialsoldater som følge av fengselsrømming og moskébombing

Fikk sikkerhetsbegeret til å renne over.

FORVERRET SIKKERHET: Som følge av den forverrede sikkerhetsituasjonen i Jemen, trekker nå USA ut sine siste spesialsoldater fra Jemen. Bilder overfor er fra når to selvmordsbombere fra IS gjorde fredagsbønnen i to moskeer i byen Sanaa til et blodbad.
FORVERRET SIKKERHET: Som følge av den forverrede sikkerhetsituasjonen i Jemen, trekker nå USA ut sine siste spesialsoldater fra Jemen. Bilder overfor er fra når to selvmordsbombere fra IS gjorde fredagsbønnen i to moskeer i byen Sanaa til et blodbad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA skal være i ferd med å evakuere 100 spesialsoldater fra Jemen på grunn av den forverrede sikkerhetssituasjonen i landet. Det melder CNN

Dette har som følge at USA ikke lenger har noen tilstedeværelse i Jemen, noe som ifølge eksperter medfører at deres anti-terrorvirksomhet i landet er meget svekket, og nærmest lik null.

Stengte ambassaden På grunn av store sikkerhetsbekymringer, har USA stengt ned sine ambassader i Saudi-Arabia, det melder Arab News.

Etter at ambassaden stengte ned, var det bare de 100 spesialsoldater igjen i Jemen.

Nå er altså disse på vei hjem.

- At USA nå mangler en ambassade i Jemen medfører en stort smell i sida for landets antiterrorvirksomhet i området, sier Nick Paton Walsh, CNNs reporter i Jemen.

Angrep på moské I byen Sanaa i Jemen tok IS på seg ansvaret for selvmordsangrep mot to moskeer under fredagsbønnen denne uka. Ifølge AFP ble 142 mennesker drept under angrepet. 300 mennesker skal ha blitt skadet.

Dette er en av hendelsene som virkelig har fått sikkerhetsalarmen til å gå i mange land.

Landets president, Abd Rabbuh Mansur Hadi, sa etter angrepet at de som sto bak angrepet måtte ha livet som fiende. Han kalte handlingene for feige og kriminelle, og at de kun hadde til formål å skape kaos og oppfordre til vold og interne kamper, ifølge The Guardian.

Rømte fra fengsel Spesialsoldatene skal befinne seg rundt flybasen Al Anad. Dette skal være de siste spesialstyrkene som fortsatt befinner seg i landet hvor al-Qaida har sterk innflytelse.

Den utbrytende årsak, skal være ifølge Nick Paton Walsh, reporter i Jemen for CNN, at flere medlemmer av al-Qaida skal ha rømt fra et lokalt fengsel.

Ifølge eksperter innebærer dette at USA sin militære innsats i Jemen er meget svekket.

Hele Norges coronakart