Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA fjerner krav om rapportering av klimautslipp

Med øyeblikkelig virkning. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter har fjernet et krav om at olje- og gasselskaper må oppgi sine utslipp av den kraftige klimagassen metan.

Kravet er blitt fjernet med øyeblikkelig virkning, heter det i en uttalelse fra miljødirektoratet EPAs nye sjef Scott Pruit. Han vil vurdere om informasjonen virkelig er nødvendig.

EPA ba i november amerikanske olje- og gasselskaper oppgi informasjon om metanutslipp - noe som er nødvendig for å lage nye regler for å redusere utslippene.

Metan er en kraftig klimagass, og kutt i disse utslippene kan være et effektivt og forholdsvis billig tiltak for å redusere den globale oppvarmingen.

En rekke amerikanske delstater uttrykte misnøye med det nye informasjonskravet. Opphevelsen av kravet vil fjerne en byrde som tynger næringslivet, mener Pruit.

Trump har tidligere kalt klimaforskningen «svindel», og i valgkampen lovet han å fjerne mange klima- og miljøtiltak. Nå planlegger regjeringen hans å kutte EPAs budsjett med 25 prosent, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Antall ansatte i miljødirektoratet skal reduseres med 20 prosent, ifølge en kilde med kjennskap til saken. Kuttene vil ramme tiltak for å kutte utslipp både av klimagasser og bly og andre miljøgifter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media