Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: Flere personer med «festivalbånd» funnet døde

Politiet mener at det skal være snakk om isolerte tilfeller av overdoser. I tillegg er fire personer innlagt på sykehus.

USA: Politiet ønsker å finne ut av hvor de har fått disse oransje papirarmbåndene. Video: CNN. Vis mer

Politiet i Pittsburgh, USA, etterforsker en «medisinsk situasjon», skriver byen på sin nettside. Politiet har også lagt ut en melding på sin Twitter-konto.

Tre personer er bekreftet omkommet. Fire personer er innlagt på sykehus hvorav tilstanden til tre av disse skal være stabil, melder det lokale nyhetsbyrået KDKA. For en av personene er tilstanden fremdeles kritisk.

Denne situasjonen innebærer flere dødsfall og sykdomstilfeller. Alle som har omkommet og blitt syke har hatt på seg oransje papirarmbånd på håndleddet.

Isolerte tilfeller av overdoser

Politiet ønsket opprinnelig å finne ut av hvor disse personene kan ha fått armbåndene, og har identifisert to lokaler som brukte oransje armbånd i går kveld.

- Om noen har vært på en fest eller et arrangement hvor gjestene ble gitt oransje armbånd, ring politiet, heter det i pressemeldingen på byens nettside.

Ved nærmere undersøkelser viser det seg at disse lokalene ikke har noe med dødsfallene å gjøre da de omkomne skal ha fått i seg narkotika andre steder.

Politiet mener nå at det skal være et isolert tilfelle av overdose, og ikke noe som er utbredt, ifølge KDKA.

De understreker videre at det ikke nødvendigvis er snakk om narkotika som har blitt delt ut i et større lokale og som kan skade andre mennesker, men at de heller er bekymret for en «bedervet mengde narkotika som potensielt kan være dødelig».

Funnet i leilighet

Fem personer ble funnet i en leilighet, en person ble funnet i en heis tilknyttet leiligheten og en person ble funnet ute på gata.

En av de omkomne skal være 33 år gammel, og politiet uttaler at de andre er i samme alder.

Ifølge Megan Guza, reporter for Pittsburgh Tribune-Review, sier politiet at det ikke ble funnet narkotika i leiligheten. Hun rapporterer også at de sju personene skal ha fått i seg hva enn som forårsaket de dødelige symptomene et annet sted.

- Det er ingenting nå som tyder på at dette har skjedd i leiligheten, men vi utelukker ikke noe så tidlig i etterforskningen, sier sjef for offentlig sikkerhet, Wendell Hissrich, under en pressekonferanse rett før klokka 15 norsk tid.

Politiet er tilbakeholdne med detaljer rundt symptomer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling