USA-fly omdirigert

Bråkete kvinnelig passasjer ga terrorfrykt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): United Airlines flight 923 på vei fra London til Washington D.C. ble i ettermiddag omdirigert til Logan International Airport i Boston.

Årsaken til sikkerhetssituasjonen skal være en krangel med en kvinne som skal ha hatt noe i håndbagasjen som er forbudt ombord i fly, melder BBC News.

Ifølge tidligere meldinger fra flere nyhetsbyråer skal kvinnen ha vært i besittelse av vaselin, en skrutrekker, fyrstikker, og en lapp med tekst relatert til al-Qaida. Men alt dette har ifølge BBC blitt avkreftet av myndighetene i kveld.

Kvinnen, som blir beskrevet som hysterisk, er nå arrestert og satt i kveld i avhør med FBI, ifølge Sky News.

- Den kvinnelige passasjeren ombord sa hun var klaustrofobisk, ble svært opprørt, og havnet i en form for konfrontasjon med flybesetningen, sier sikkerhetssjef George Naccara ved transportsikkerhets-administrasjonen for Massachusetts, ifølge AP.

Det var 182 passasjerer på flygningen.

Da piloten slo alarm til myndighetene på bakken, fikk passasjerflyet eskorte av to jagerfly. Store sikkerhetsstyrker rykket ut på rullebanen i Boston og tok kontroll over flyet da det landet.

Etter landingen ble passasjerene evakuert ut i ventende busser. Tv-bilder fra flyplassen viser nå politi som har spredd all bagasje fra flyet utover rullebanen og gjennomsøker kofferter og bager med bombehund.

EVAKUERT: 181 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer ble evakuert etter at en kvinne skal ha skapt det piloten oppfattet som en alvorlig situasjon ombord. Foto: SCANPIX/AP
EVAKUERT: 181 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer ble evakuert etter at en kvinne skal ha skapt det piloten oppfattet som en alvorlig situasjon ombord. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Ifølge amerikanske myndigheter skal det ikke være mistanke om at hendelsen er relatert til noen terrororganisasjon.

Bevisstheten rundt sikkerheten på flygninger mellom Storbritannia og USA er ekstremt stor etter at britiske myndigheter i forrige uke arresterte 25 personer som knyttes til planen om et gigantisk terrorangrep i lufta.

USA-fly omdirigert