USA: Fly traff bygning, neppe terror

Et småfly traff i natt norsk tid en skyskraper i sentrum av Tampa i Florida. Politiet tror ikke det dreier seg om en terroraksjon. Også talsmenn fra Det hvite hus har avvist slike teorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 15 år gammel pilot tok av uten tillatelse i sitt fire-seters Cessna-fly. Senere krasjet han i en høy kontorbygning etter ikke å ha etterfulgt ordre fra kystvaktens helikoptre om å lande.

Politiet gikk raskt ut og avviste teorier om terrorhandlinger, men de TV-sendte bildene av flyet som krasjer i skyskraperen var en grøssende påminnelse om hendelsene 11. september.

Kun én person er foreløpig bekreftet omkommet, men politiet vil ikke si om det er piloten, Charles J. Bishop. Flyet gjorde stor skade på to etasjer i bygningen, som tilhører Bank of America, og flyhalen ble hengende ut fra 20. etasje.

Ulykken skjedde etter at Bishop skulle ha en flytime på National Aviation flyskole. Før instruktøren visste ordet av det, var Bishop borte etter å ha tatt av uten tillatelse.

Kystvaktens helikoptre prøvde å avskjære flyet, og var ved flere tilfeller få metre fra Cessna-flyet, da de ga signaler om å lande flyet på nærmeste flyplass.

Flere av terroristene som skal ha fløyet de kapred e passasjerflyene under terroraksjonen 11. September, skal også ha fått sin flyverutdannelse ved skoler i Florida.

NEPPE TERROR: Sannsynligvis bare en ulykke, som kan krediteres en 15-årings egenrådighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer