USA forbereder seg på det verste. Slik skal de redde sine egne hvis Kim angriper

Øver på kriseplan i Sør-Korea.

FORBEREDER SEG: Militærfamilier med base i Sør-Korea har kriseøvelser der de lærer seg hvordan de skal handle dersom konflikten mellom sør og nord eskalerer. Det innebærer oksygendrakter, helikopterflukt og pakking av utstyr. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kim Jong-un gikk på ingen måte rundt grøten under årets nyttårstale.

Ifølge diktatoren er Nord-Korea inne i siste fase for å utvikle et langdistansemissil, noe landet truer med å bruke mot sine fiender.

Blant disse er både USA og Sør-Korea, og der påtroppende president Donald J. Trump understreket at han ikke vil la Kim gjennomføre sine planer, øver familiene til USAs soldater på å evakuere Sør-Korea.

- Han sa offentlig at vi var fienden, sier Justin Sturn til CNN.

Femstegsplan

Sturn er en av dem som planlegger fluktruta som vil bli brukt dersom Nord-Korea angriper sitt naboland, enten ved bruk av konvensjonelle eller ukonvensjonelle våpen.

Planen innebærer fem steg:

Å motta ordre, pakke, registrere seg og ta på seg masker som beskytter mot biologiske våpen, reise sørover i landet med helikoptre, før Hercules-fly tar med seg de amerikanske beboerne ut av Sør-Korea.

- I virkeligheten ville vi løpt rundt med masker på. Det ville vært kaos overalt, og det ville vært langt skumlere, sier tobarnsmoren Nicholle Martinez overfor CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer